donderdag 1 april 2010

Fijne Medicijne

"Het slaat in als een..." De dokter kon even geen metafoor vinden. "...het werkt in ieder geval goed." Dat is wederom goed nieuws.
Ik slik nu sinds twee weken de imatinib. De eerste week was ik enigszins overmoedig, ik merkte er niks van en was klaar om dan eindelijk die verplichte sport prestatie na kanker te gaan neerzetten. De gouden medaille op de olympische zomerspelen was al gedaan door een ex-patient en ook de tour was al gewonnen, mijn grootste uitdaging zou dus het uitzoeken van een geschikte toernooi/ sport moeten gaan worden. Helaas begon ik het na die eerste week toch wel wat te merken. Hele snelle verzuring, last van mijn tandvlees en moeheid. Maandag op mijn werk liep ik voor mijn gevoel wat zweverig rond en hoorde ik mezelf ietwat chaotisch woorden aan elkaar vastknopen als ik mijn verhaal wou vertellen.
Al zijn al die bijwerkingen enigszins hinderlijk, ze zijn wel tijdelijk en het hogere doel is overduidelijk. Het nieuws van de dokter dat het spul aanslaat maakt van die bijwerkingen hele kleine incidentjes, vergelijkbaar met een onterechte gele kaart in een gewonnen WK-finale. Daarbij is het ook zo dat ik momenteel een dubbele dosis slik, dit zal zeker tijdelijk zijn.
Het andere goede nieuws is dat ik zo'n 8 kilo ben afgevallen. Ben direkt aan een dieet begonnen, wat mij sterker moet maken en ook deels de kanker moet remmen. (alle credits hiervoor gaan naar de moeder van M. D. uit W.. Beste M.D. uit W. mocht je deze anonimiteit niet nodig vinden dan kan je dat hieronder bij reacties vermelden met je volledige naam) Ik zit erg lekker in de groene theetjes, eet alleen nog maar vette vis of kip en doe bijna niet meer aan koolhydraten. Nog even en ik missta niet op een catwalk naast Kate Moss.

1 opmerking:

  1. Ha Bas, die anonimiteit is niet nodig hoor. Mooi dat de vette vis in de smaak valt.
    Gouden tip wat betreft sport: curling! Jaartje oefenen en je zit in het olympisch team. Wat wil je nog meer...Spreek je snel. Michael

    BeantwoordenVerwijderen